1. 惠尚学英语首页
  2. 出国考试
  3. 雅思

2020.11.28雅思考试回忆与分析

  听力部分

  考试概述

  本次考试P2和P3都有匹配,一共出现了超过10道匹配,同时P4语速较快,比较考验烤鸭们抓取信息的能力。整体来说,听力还是保持了一贯的难度,同时建议各位烤鸭一定多研习剑桥爸爸的真题集,特别是14和15,非常具有指导意义。

  Part 1

  度假预定信息

  细节内容:几种不同的度假类型及相应信息

  题型:(填空*10)

  答案:

  1.Booking date: 14th September (原文先说的是21st September,后来说被预定满了,然后男士给出了另一个选项,提到了previous week,后面提到了 14th September)

  2.Price:??835(在后面女生提到了其他的价格790,为干扰答案)

  3.地点:next to school (原文中替换成了near)

  4.Visitorsshould bring their own towels

  5.doesn’t have a garage(garage 有两个不同的发音)

  6.living room leads to a deck

  7.see the great view of theriver

  8.the speaker recommend Chinese restaurant.

  9.Deposite:??200

  10.need to pay the rest of the money in the final day of July (原文说的是last day in July)


  Part 2

  场景:艺术课程的介绍

  细节内容:介绍不同的艺术课程,哪些课程需要带自己的材料,哪些课程会持续超过一周

  题型:多选*4(2个5选2)+6个配对

  答案:

  11/12. Which two class do the students need to bring their own materials?

  以下是五个选项(顺序不确定,红色为正确的答案)

  A.cards making

  B.water color painting

  C.calligraphy

  D.Interior design introduction

  E.Mosaics

  13/14.Which two courses last more than one term?

  A.solve problems of internet design

  E.practical gardening design

  (A中提到了 two terms B 中提到了continue)

  6个配对

  15.Yoga

  选择 suitable for children and adults,原文中说的是适合whole family to enjoy

  16.Taichi

  选择minimum age required,原文中说的是people over over 60years old

  17.Lacrosse

  选择 special price, 原文中说的是you may have half the price

  18.music dance

  选择 new site,原文中说的是change to a different place

  19.Golf

  选择regional competition,原文中说的是have your own team, and compete, you may have awards

  20.Teenis

  选择a celebrity,原文中说的是famous sports player将会来教学


  Part 3

  场景:placebo(安慰剂)的研究报告

  细节内容:男生和女生讨论placebo这个研究,做presentation需要注意的事项以及形式,6个单选题中有一个是讨论Jake(男性)的观点,剩下5个题目都是讨论两个人agree的点在哪里?

  题型:6个单选+4个配对

  答案:待回忆


  Part 4

  场景:澳大利亚Fire ants

  细节内容:(研究fire ants 的起源,生存环境特征,巢穴以及对生态的作用以及影响 )

  题型:学术类摘要填空*10

  答案:

  31.Live in environment except for desert and ice cold areas(考察desert的拼写,以及并列关系)

  32.often found under rocks (题目中的under替换成了below,在剑桥真题中多次考察该替换)

  33.First found in B(一个地点) near the port(题目中near换成了 not far from)

  34.Carried out in soil in farming equipment

  35.it could prevent people from reaching water(原文中,把reaching 替换成了access,在这里做动词,意为获得)

  36.reduce the use of sports facilities.

  37.it would harm electrical equipment.(题目中把harm替换成了damage)

  38.accompanied by special well-trained dogs

  39.a camera attach to a helicopter(题目中的attach 替换成了原文中的 fixed on 安装)

  40…..and bait mixed with corn


  阅读部分

  考试概述

  本场考试有三篇阅读新题,填空判断等基础题型考察较多,整体难度不大。


  Passage 1

  文章题材:说明文(人文社科)

  文章题目:香水的发展史

  文章难度:

  题型及数量:判断题+填空题

  题目及答案:待补充

  可参考真题:剑桥13——TEST2 Passage1Bringing cinnamon to Europe


  Passage 2

  文章题材:说明文(人文社科)

  文章题目:英国村庄的复杂与多样

  文章难度:

  题型及数量:匹配题+填空题

  题目及答案:待补充

  可参考真题:剑桥13——TEST3 Passage3Whatever happened to the Harappan Civilisation?


  Passage 3

  文章题材:说明文(人文社科)

  文章题目:婴儿的感知能力

  文章难度:

  题型及数量: 判断题+匹配题+多选题

  题目及答案:

  27.TRUE

  28.FALSE

  29.FALSE

  30.NOT GIVEN

  31.TRUE

  32.FALSE

  33.B

  34.E

  35.A

  36.D

  37.B

  38.B

  39.A

  40.D

  可参考真题:剑桥9——TEST4 Passage2Young children’s sense of identity


  词汇补充

  话题词

  历史类

  1. decline of civilization文明的衰落

  2. climate change天气变化

  3. infrastructure基础设施

  4. empire帝国

  5. tomb坟墓

  6. invasion入侵;战争

  7. emperor皇帝

  8. agriculture农业

  9. archaeology考古学

  progress进步


  同义替换词

  1. achievable-realistic-attainable 实际的;接地气的

  2. alter-shift-change-channel-switch 改变;转变

  3. product-wares 产品

  4. mimic-simulate-imitate 模仿

  5. likely-possible-proposed 有可能性的

  6. assessment-judge-evaluation 评估评价

  7. link-relate-associate-match 联系;匹配

  8. create-establish-find-build up 建立

  9. imagine-conceive 想象

  current-modern-now-present-recent 现在;近期


  写作部分

  小作文

  类型:线形图+表格

  欧洲一个国家六年里人均每周工作时间变化,六年的人均假期


  大作文

  题目:

  Some people think governments should ban dangerous sports. Others, however, say people have the freedom to make their own decisions. Discuss both views and give your own opinion.

  Give reasons for your answer and include any relevant examples from your own knowledge or experience.

  Write at least 250 words.

  机经版本:20140809(本月第二次2014年老题)

  题目类型:体育,双边讨论类

  提纲:

  禁止:1. 影响其他人;2. 受伤 – 个人和社会都损失;3. 公共资源浪费;

  自由选择:1. 个人权利被侵犯;2. 多数人可以保护自己;3.禁令传递错误理念(政府来负责个人安全);4.经济受影响。

  范文(7分)

  We are thrilled when watching dangerous sports shows like motor racing, boxing, rugby and many other stunts, such as seemingly elegant sports event, gymnastics, which is very dangerous, too. Although I am certainly concerned about the safety of those sports heroes, I think it is irrational to protect them by depriving them of their participation.

  The arguments for prohibition are grounded on the fundamental belief that we are not only individuals, but a part of the whole society and what we do can influence the others around. To be specific, high exposure to dangerous activities means there is a high possibility for participants to get injured. Once any injury occurs, even if not a fatal one, the participants themselves may lose the ability to work, therefore making no contribution to their community. Other than that, they would have to consume the public medical resources, which may be interpreted unfair to the other taxpayers who are committed their duty routinely.

  However, banning a sports event means a denial of personal rights of choice. We own our body and therefore we have every right to decide how to do with it, including doing dangerous physical activities. In addition, adults are mature enough to make reasonable judgment and take protective measures to ensure their life safety and this maturity deserves full respect. However, prohibition would send a wrong message that it is the government instead of the involved person who should be responsible for the health and safety of individuals. Another loss of forbidding perilous sports would be the economic one. Some high risk sports have developed into industries of millions of dollars, and eliminating them would cause huge economic losses.

  To conclude, I think there is no need for the government to intervene in sports including hazardous ones. Instead, it should set up professional and amateur standards of access, enforcing specialized training and protection outfits so as to reduce the chance of accidents.


  答案仅供参考



  • 校区:校区总数近(了解详细校区地址>

    优惠:

    课程性价比

    获取课程价目表

校区环境

  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 校区:校区总数近(了解详细校区地址>

    优惠:

    课程性价比

    获取课程价目表

校区环境

  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 校区:校区总数近(了解详细校区地址>

    优惠:

    课程性价比

    获取课程价目表

热门课程

  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
    020.11.28雅思考试回忆与分析"

    特色:

    性价比: 校区数:学员数:

    优惠:

    获取报价 在线咨询

  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
    020.11.28雅思考试回忆与分析"

    特色:

    性价比: 校区数:学员数:

    优惠:

    获取报价 在线咨询

  • 020.11.28雅思考试回忆与分析"
    020.11.28雅思考试回忆与分析"

    特色:

    性价比:高顿校区:学员数:

    优惠:

    获取报价 在线咨询

在线咨询

本文来自投稿,不代表惠尚学英语立场,发布者:成人英语,转转请注明出处:https://www.huishangxue.com.cn/27782.html

发表评论

邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注

联系我们

400-800-8888

在线咨询:点击这里给我发消息

邮件:admin@example.com

工作时间:周一至周五,9:30-18:30,节假日休息